Tuesday, October 3, 2017

သင့္မိသားစုဘဝကို ပိုမိုလန္းဆန္ေစမည့္ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ကိရိယာ (၂၅) မ်ဳိး

စုစည္းတင္ဆက္သူ⏩ နတ္မ်က္စိ

ျပည့္စံုသည့္ မီးဖိုေခ်ာင္တစ္ခု ျဖစ္ဖို႔မတြက္ လိႈ႕ဝွက္ခ်က္ေတြ သင္သိပါသလား? လွပေသာ ဒီဇိုင္းလုပ္ထားျခင္း၊ ေခတ္မီေသာ ကိရိယာမ်ားရိွျခင္း၊ ပိုမိုလြယ္ကူအသံုးဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ားသည္ သူ႕ေနရာႏွင့္သူ အလြန္အေရးႀကီးသည္ဟု ထင္မိသည္။ တစ္ခါတစ္ရံ ႐ိုးရွင္းေသာ အေျဖသည္လည္း သက္ေသာင့္သက္သာ ဇိမ္က်တဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ တစ္ခုကို ဖန္တီးေပးတယ္။ 

အာရ္အစ္ေအဖ္ က ဤ ပို႔စ္တြင္ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ေခတ္မီ ကိရိယာတန္ဆာပလာ ၂၅ ခု ကို တင္ဆက္ေပးမည္ ျဖစ္သည္။ 

၁။ ဟင္းရြက္ ညႇပ္ ကတ္ေၾကး
ဤ ကတ္ေၾကးသည္ ဟင္းရြက္၊ အစိမ္းရြက္ေတြ အလြယ္တကူ  ပိုင္းျဖတ္ႏိုင္သည္။ အရြယ္တန္ ကေလးမ်ားပင္ အရြယ္အစား ညီညီ ပိုင္းျဖတ္ႏိုင္သည္။ 


၂။ မြန္းတည့္ေနပံု ဥေၾကာ္
ရာသီဥတု မည္သို႔ပင္ ရိွေစကာမူ ဤ ေၾကာ္ျပားသည္ သင့္ နံနက္ သေရစာကို ေနသာေစလိမ့္မယ္။ 

၃။ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ေဆးေၾကာ့ ဖိုမ္
ဤ ဆပ္ျပာျမႇဳပ္စုပ္ ဖိုမ္သည္ အိပ္ရာကုတင္ ပံုရိွ၍ သင့္ မီးဖိုေခ်ာင္ကို အိပ္ခန္းသဖြယ္ ေပ်ာ္ဖြယ္ေကာင္းေစမည္။ 

၄။ ၾကက္ဥခြက္

ဤကိရိယာျဖင့္ ၾကက္ဥကို က်က္ေစပါက သင့္မိသားစုႏွင့္ ဧည့္သည္မ်ား အံ့ဩသြားပါလိမ့္မည္။ သင့္၏ ဟင္းမ်ားသည္ ပန္းခ်ီကားခ်ပ္ ငယ္တစ္ခုပမာ ႐ႈေျမာ္ဖြယ္ေကာင္းပါလိမ့္မည္။  

၅။ အသား ႏုေစေသာအပ္စက္
ဤကိရိယာသည္ သင့္အသားတံုးကို ဆူညံမႈမရိွဘဲ လ်င္ျမန္စြာ ႏုညံ့ေစရန္ ကူညီပါလိမ့္မည္။ 

၆။ သခြားလီွးဓား
ဤ ကိရိယာသည္ သင့္ သခြား အမ်ဳိးဝင္ အသီးမ်ား၏ အေရခြာႏိုင္ၿပီး အခ်ဳိးအစားမွ် လီွးျဖတ္ႏိုင္သည့္အျပင္ အလယ္မွ အေစ့မ်ားကိုလည္း အလြယ္တကူ ထုတ္ပယ္ေပးသည္။ သင့္မွာ ညစ္ေပျခင္းမရိွဘဲ သန္႔သန္႔ရွင္းရွင္းသာ ရိွေပလိမ့္မည္။ 

၇။ အပူေပးဓား
ဤဓားကို ေပါင္မုန္႔မ်ား လီွးျဖတ္ေသာအခါ တစ္ခါတည္း ကင္းသြားေအာင္ ျပဳလုပ္ထားသည္။ ေပါင္မုန္႔ျပားေပၚ၌ သုတ္လိမ့္ထားေသာ ေထာပတ္ကိုလည္း အရည္ေပ်ာ္ႏိုင္ေအာင္ လိုအပ္ေသာ အပူခ်ိန္ကို ထုတ္ေပးသည္။

၈။ သံုးထပ္သြင္း ေရကရား
ဤေရကရား တြင္း ေရခဲ၊ သစ္သီးဝလံ၊ လက္ဖက္တို႔အတြက္ ေျပာင္းလဲအသံုးျပဳႏိုင္ေသာ ခြက္သံုးခြက္ရိွသည္။ ကိုယ္တိုင္ ေဖ်ာ္ ေဖ်ာ္ရည္ယာမကေသာက္သံုးတတ္သူတို႔အတြက္ အထူးႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ကိရိယာ တစ္ခုျဖစ္သည္။ 

၉။ ဆီလီကုန္း ဆီဖ်န္းဘူး
ဤကိရိယာသည္ စားစရာတို႔၏ မ်က္ႏွာျပင္တြင္ ဆီ ညီညီမွ်မွ် သုတ္ေပးႏိုင္ရန္ အကူအညီေပးသည္။ သင့္ လက္ႏွင့္ စားပြဲေပၚတြင္ ဆီစြန္းစက္တင္ေနမည္မဟုတ္၊ အလြန္အသံုးဝင္ေသာ ကိရိယာတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္။  

၁၀။ ဟင္းရြက္စမ့္ဘူး
ဤစိမ့္ဘူးသည္ အထူးသျဖင့္ ဟင္းထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ မဆလာ၊ ဟင္းေမႊးရြက္မ်ား မႀကိဳက္သူမ်ား ျပဳလုပ္ထားသည္။ ဘူးထဲ၌ သီးျခားထဲၿပီး ဟင္းအိုးတြင္ ခ်ေပးခက္ျပဳတ္ႏိုင္သည္။ 

၁၁။ ေဆးခြက္ ဆီႏၷီျပား

ဆီႏၷီျပါးသည္ မီးဖိုေခ်ာင္တိုင္း၏ အားထားရာျဖစ္သည္။ ယခုမွာ လီွးထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို တစ္ခါတည္း ဇလံုေပၚတင္ၿပီး ေဆးေၾကာႏိုင္သည္။ 

၁၂။ ဆီလီကုန္း အဖံုး

ဆန္႔ခ်ံဳ႕ႏိုင္ေသာ ဤ အဖံုးသည္ မည္သည့္အရြယ္အစား ခြက္မွာမဆို ဖံုးႏိုင္သည္။ သင့္၏ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားလည္း သန္႔သန္႔ရွင္းရွင္း ရိွႏိုင္သည္။

၁၃။ ဟင္းရြက္စိတ္ ဒလိမ့္
ဤ ဒလိမ့္စက္သည္ ႏုနယ္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို အလြယ္တကူ အစိတ္စိတ္အႁမႊာႁမႊာ ပိုင္းျဖတ္ေပးႏိုင္သည္။ 


၁၄။ ဟင္းရြက္ထည့္ဘူး
ဤဘူးသည္ သင့္ဟင္းရြက္မ်ားကို အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ထားႏိုင္သည္။ 
ဘူးထဲ ေရထဲၿပီး ေရခဲေသတၱာတြင္ သိမ္းထားႏိုင္သည္။ 

၁၅။ ခ်ိပ္ပိတ္စက္
ပစၥည္းမ်ားကို ဖံု၊ ပိုးမႊားမ်ားမွ ကာကြယ္ႏိုင္ရန္ အလြန္အေရးပါသည္။

၁၆။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ခ်က္ျခင္း 

ဤျခင္းျဖင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို ထည့္ၿပီး အိုးထဲ အလြတ္ထည့္ကာ က်ဳိခ်က္ႏိုင္သည္။ 

၁၇။ နာနတ္လီွးဓား
နာနတ္သီးကို ႏွစ္သက္ၿပီး အေရႏႊာရန္ ပ်င္းရိသူ အတြက္ ၅ မိနစ္အတြက္ နာနတ္သီး တစ္လံုး လီွးျဖတ္ေပးႏိုက္ေသာ အံ့ဖြယ္ကိရိယာျဖစ္သည္။


၁၈။ ကဘာဘ္လီွးဘူး
အသား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို အလႊာလႊာထည့္ၿပီး အရြယ္ညီမွ် ပါးပါး လီွးႏိုင္ရန္ အလြယ္ကူဆံုးျဖစ္သည္။ 



 ၁၉။ ၾကက္သြန္လီွး အိုးထည့္ျပား

အခင္းတြင္ ေပမေနဘဲ အိုးထဲ တစ္ခါတည္း ထည့္ႏိုင္သည္။ 

၂၀။ ဗူးဖြင့္စက္

မည္သည့္ဘူးမ်ဳိးကို မဆို အလြယ္တကူ ဖြင့္ေပးႏိုက္သည္။


၂၁။ လီွးျဖတ္တြဲထည့္ျပား
အပို ခြက္ေတြ မလိုဘဲ သင္ျပင္ဆင္ထားေသာ အသီးအရြက္၊ အသား၊ ငါး စသည္တို႔ကို ထည့္ထားႏိုင္သည္။ 


၂၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴလီွးဓား
အလြန္ လြယ္ကူၿပီး မီးဖိုေခ်ာင္တြင္ ထားသင့္ေသာ ကိရိယာတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္။

၂၃။ ဓား၊ ဇြန္း ေဆးေၾကာစက္

သင္၏ တန္ဖိုးရိွေသာ အခ်ိန္ကို အလြန္သက္သာေစမည္။ 

၂၄။ တန္းေခ်ာင္းစင္
ေဆးေၾကာၿပီး ပန္းကန္ခြက္၊ ပန္းကန္ျပား၊ သစ္သီးမ်ားကို ေရခြၽတ္ ေျခာက္ေသြ႕ေစရန္ အသံုးျပဳႏိုင္ေသာ စင္ျဖစ္သည္။ ရစ္လိပ္ ေရြ႕ႏိုင္ေသာေၾကာင့္ သံုးရ လြယ္ကူသည္။

၂၅။ စလင္း၊ေယာက္မတင္ခံု

မီးဖိုေခ်ာင္တြင္ အသံုးျပဳေနဆဲျဖစ္ေသာ ဟင္းရည္၊ အဆီမ်ား၊ အေငြ႕မ်ားျဖင့္ ေပေနေသာ စလင္း/ အိုးဖံုး၊ ေယာက္မ၊ တို႔ကို တင္ထားႏိုင္ေသာ ခံုျဖစ္သည္။ သင္၏ မီးဖိုေခ်ာင္ကို သပ္သပ္ရပ္ရပ္ ရိွေစမည့္ ကိရိယာျဖစ္သည္။ 




Ref: Bright.com

No comments:

Post a Comment